Marko, Helena

Izvirni jezik:
angleščina, slovenščina
Ciljni jezik:
angleščina, slovenščina

E-pošta:

angliamar@gmail.com

Izvirni jezik:

angleščina, slovenščina

Ciljni jezik:

angleščina, slovenščina

Področja prevajanja:

psihologija, psihoterapija, psihiatrija, antropologija, sociologija, umetnost in kultura, dokumentarna literatura, leposlovje

Biografija:

Od malih nog sem velika ljubiteljica knjig in umetnosti. Po končanem šolanju na jezikovni smeri Prve gimnazije v Mariboru sem se vpisala na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, kjer sem diplomirala iz angleškega jezika s književnostjo in sociologije kulture. Že med študijem sem začela poučevati angleščino na jezikovnih tečajih za odrasle in prevajati raznovrstna besedila iz/v angleški jezik. Deset let sem delala kot novinarka ter za različne medije (Radio Študent, TV Koper, Muska, The Slovenia Times itd.) pisala članke in pripravljala prispevke v slovenskem in angleškem jeziku s področja alternativne glasbe, kulture in turizma.

Vedno me je zanimala psihologija, zato sem se po končanem študiju vpisala na petletni specialistični študij transakcijske analize, psihoterapevtska smer, ki sem ga uspešno zaključila na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje (IPSA) v Ljubljani. Ne delam kot psihoterapevtka, temveč prevajam strokovne ter poljudnoznanstvene knjige in članke s tega področja za psihoterapevte in njihove kliente, psihologe, psihiatre in vse ostale, ki jih zanima tovrstna tematika.

Bibliografija: