Splošna pravila uporabe spletnega mesta

Društvo slovenskih književnih prevajalcev (v nadaljevanju DSKP) je upravljalec z osebnimi podatki za spletno mesto http://dskp-drustvo.si/.

Spletno mesto je bilo postavljeno z namenom obveščanja širše javnosti o delovanju društva. Prosimo vas, da kot obiskovalec našega spletnega mesta upoštevate vse spodaj naštete pogoje. S pregledovanjem ali uporabljanjem tega spletnega mesta potrjujete, da ste te pogoje prebrali, da jih razumete ter se z njimi strinjate in jih v celoti sprejemate.

Lastnik spletnega mesta bo s potrebno skrbnostjo poizkušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov na spletnem mestu. Hkrati si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za ponovno obnovo spletnega mesta. Prav tako lahko lastnik spletnega mesta kadarkoli in brez kakršnegakoli obvestila spremeni storitve ali programe, opisane na tem spletnem mestu. Pred uporabo podatkov s spletnega mesta preverite točnost informacij v podjetju.

Vsa besedila, slike ter ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta in so zgolj informativni podatki, zbrani z namenom predstavitve storitev DSKP.

Razen za neposredno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz lastnikovega namernega zavajanja ali, ki bi nastala zaradi lastnikove malomarnosti, lastnik ali katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju tega spletnega mesta, ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta. Društvo ne sprejema nikakršne odgovornosti za izgubo, dodatne stroške ali kakršno koli drugo materialno ali nematerialno škodo, ki bi bila povzročena z uporabo katerekoli vsebine teh spletnih strani.

Grafična podoba strani, vsebina, slike in animacije, ki so uporabljene na spletnem mestu, so predmet avtorskih pravic DSKP in podjetja ART Design d.o.o. Spletnega mesta in njegove celotne vsebine ni dovoljeno kopirati, reproducirati, objavljati, prenašati, distribuirati ali kako drugače uporabljati brez predhodnega dovoljenja lastnika tega spletnega mesta.

To spletno mesto lahko vsebuje povezave ali reference na spletna mesta, vire in informacije tretjih oseb. Vendar Društvo ne pozna vsebine informacij na spletnih mestih tretjih oseb in zato ne prevzema nobene odgovornosti za tam navedene informacije.

DSKP se zavezuje, da bo prejete osebne podatke varoval v skladu z določili Splošne Uredbe GDPR in vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi posredovani podatki bodo obravnavani strogo zaupno in za namen, zaradi katerega so bili posredovani.

Osebne podatke posameznika DSKP obdeluje in jih hrani za dosego namena, zaradi katerega jih je posameznik posredoval, in sicer:

– oblikovanje baze prevajalcev; naročilo in nakup blaga v spletni trgovini; obveščanje o društvenem delovanju.

DSKP za zgoraj navedene namene hrani naslednje osebne podatke: ime, priimek, poštni in elektronski naslov in/ali telefonsko številko uporabnika.

DSKP se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, prav tako ne izven EU, EGP in mednarodni organizacijam tega prostora, razen kadar je to v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik pravico vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.

DSKP bo pridobljene podatke varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. DSKP se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oz. na podlagi pisnega preklica uporabnika (na e-naslov dskp@dskp-drustvo.si) se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

Uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati spremembo oziroma izbris svojih osebnih podatkov preko e-naslova dskp@dskp-drustvo.si. Podatki bodo izbrisani v najkrajšem možnem času.

Zloraba podatkov

Zavezujemo se, da bomo varovali vaše osebne podatke v skladu z GDPR. V kolikor bi prišlo do zlorabe podatkov, vas bomo v najkrajšem možnem času o tem obvestili na vaš e-poštni naslov, vendar ne kasneje kot v 72 urah od ugotovitve zlorabe.

Odgovornost

Ta splošna pravila so del vsebine spletnega mesta Društva slovenskih književnih prevajalcev. Če se za katerega od pogojev uporabe ugotovi, da ni v skladu z veljavno zakonodajo, še vedno veljajo vsa ostala pravila in pogoji.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost uporabniške izkušnje. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Upravljalec: Društvo slovenskih književnih prevajalcev in ART Design d.o.o.

Accessibility