Vabilo na Pesniški recital ob svetovnem dnevu poezije 2021

Vabilo na Pesniški recital
ob svetovnem dnevu poezije 2021

»Vse je poezija. Kako se veter oglaša v vejah in v dimniku, kakor se govorica neznanih jezikov raznaša po svetu, jok otrok, tožbe žalostinke nad svetom, pogled skozi okno in v nebo, v dušo, pogled nazaj in naprej, vse je poezija in vse je antipoezija. … Univerzalna je pač. Ljudje smo si namreč kar zelo približno enaki.«

(iz poslanice predsednika DSP, Dušana Merca, ob svetovnem dnevu poezije 2021)

Leta 1999 je Unesco 21. marec razglasil za svetovni dan poezije z namenom promoviranja branja, pisanja, objavljanja in učenja poezije. Na prvi pomladni dan odmevajo pesmi po vsem svetu, da nas opomnijo na pesniško lepoto in popeljejo v svoj univerzalni svet, svet človečnosti, solidarnosti in samozavedanja ter v svet jezikovne raznolikosti in svobode izražanja.

Društvo slovenskih pisateljev v sodelovanju z Društvom slovenskih književnih prevajalcev in Slovenskim centrom PEN v nedeljo, 21. marca 2021, organizira pesniški recital ob svetovnem dnevu poezije, ki se bo ob upoštevanju določil NIJZ ob 17. uri odvil na terasi restavracije PEN na Tomšičevi 12 v Ljubljani. Dogodek bo mogoče spremljati ob ograji vile DSP in v živo preko računalniških ekranov na Facebook straneh DSP in DSKP.

Brali bodo: Maja Gal Štromar, Gašper Malej, Meta Kušar, Matej Krajnc, Lidija Golc, Nada Grošelj, Aleš Mustar, Saša Pavček, Matjaž Pikalo, Valerija Skrinjar Tvrz, Iztok Osojnik, Jana Unuk in Igor Likar. Recital bo povezoval Dejan Koban.

DSP, DSKP in PEN vas prijazno vabimo k spremljanju branja ob letošnjem svetovnem dnevu poezije!

Accessibility