O skrivnostih, dramatičnih zasukih in zmajih s Simono Semenič

SIMONA SEMENIČ je avtorica dramskih besedil oziroma »dramatesa«, kot se sama rada imenuje. Njene izvirne in prodorne drame so bile večkrat nagrajene z Grumovo nagrado za najboljše dramsko besedilo, avtorica pa je leta 2018 prejela tudi nagrado Prešernovega sklada. Čeprav jo poznamo kot prodorno kritičarko družbe, se s svojim prvim in z modro ptico nagrajenim mladinskim romanom Skrivno društvo KRVZ, s katerim so se ukvarjali udeleženci 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti, avtorica seli v doživljanje sveta skozi otroške oči.

Portretni pogovor z moderatorjem IZTOKOM ILCEM med drugim odstira vprašanja, kako se je pisateljica lotila zgodbe, kako doživlja pisanje proze v primerjavi z dramskim pisanjem in kako se sooča z ustvarjanjem za generacijsko različne bralce.

Pogovor je potekal 15. avgusta 2021 v okviru 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti na vrtu Galerije ŠKUC.

Snemanje in montaža: Dejan Lukić

Grafična podoba: Maša Pfeifer

Dogodek je del projekta Mednarodni prevajalski seminar za prevajalce iz slovenščine v tuje jezike, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Accessibility